مهارت دوستیابی در کودکان

آموزش ایجاد مهارت دوست یابی در کودکان ویژه والدین خلاق

همه انسان‌ها در هر بازه سنی که باشند، نیازمند یافتن دوست و برقراری ارتباط با دیگران هستند. اهمیت بالا این موضوع در سنین پایین باعث شده است تا تصمیم بگیریم در رابطه با مهارت دوست یابی در کودکان صحبت کنیم. از نظر روانشناسی کودکانی که در سال‌های ابتدایی زندگی خود نحوه برقراری ارتباط با دیگران را یاد می‌گیرند، در سنین بالاتر به فردی مستقل‌ و پخته‌تر تبدیل می‌شوند. تقویت مهارت دوست یابی در کودکان می‌تواند زمینه را برای موفقیت بیشتر او و همچنین شکل گیری شخصیت‌اش فراهم کند. اما آیا تا به حال از خود پرسیده است که چگونه می‌توان این مهارت را در کودکان تقویت کرد؟ اگر پاسخ این سوال را نمی‌دانید توصیه ما این است که این مقاله را تا انتها بخوانید . برای مشاهده مقاله عوامل موثر در رشد قد کودکان روی لینک کلیک کنید .

تقویت انگیزه و مهارت دوست یابی در کودکان

یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی که نیاز است در سنین پایین به فرزندان خود آموزش دهید، مهارت دوست یابی در کودکان است. در واقع می‌توان گفت به عنوان یک مادر، پدر با حتی یک معلم و مربی باید بتوانید به کودکانی که با آن‌ها در ارتباط هستید، آموزش دهید که چگونه با هم سن و سالان خود رابطه سالمی برقرار کنند؟ چالش‌های پیش آمده در روابط دوستی خود را چگونه حل کنند؟ و همچنین چگونه عمل کنند که بتوانند دوستی پایداری داشته باشند؟

درست است که کودکان معمولا دوستان خود را تنها به چشم یک هم بازی در نظر می‌گیرند، و انتظاری هم نمی‌رود که این دوستی در سنین بالاتر نیز پایدار باشد. اما به هر حال حفظ این رابطه حتی برای یک مدت زمان کوتاه نیز حائز اهمیت است. متاسفانه برخی از کودکان هیچ‌گونه تمایلی برای برقراری ارتباط با دوستان و هم سن و سالانه خود ندارند، در مواجه با همچنین کودکانی باید بتوانید راهکارهایی را در پیش بگیرید که او تمایل پیدا کند با انسان‌های جدید اطراف خود به برقراری ارتباط بپردازند.

بیشتر بخوانید  مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل

اهمیت و نقش دوست یابی در کودکان

ممکن است این سوال برای شما نیز پیش بیاید که چه چیزی باعث شده است تا مهارت دوست یابی در کودکان به یکی از مهارت‌های الزامی تبدیل شود؟ یا بهتر است اینگونه بیان کنیم که اهمیت و نقش دوست یابی در کودکان چیست؟

بررسی‌های انجام شده توسط روانشناسان بر روی افرادی که در سنین کودکی خود به تقویت این مهارت پرداخته‌اند، نتایج زیر را بیان کرده است:

  • کودکانی که قادر به برقراری ارتباط و دوست یابی هستند، در سنین بالاتر کمتر دچار اضطراب و خجالت می‌شوند.
  • مهارت دوست یابی در کودکان می‌تواند کمک کند تا فرد در بزرگسالی شخصیتی اجتماعی داشته باشد و بتواند به راحتی با افراد غریبه به برقراری ارتباط بپردازد.
  • شاید کمی عجیب به نظر برسد اما این مهارت حتی می‌تواند خلاقیت و ایده پردازی کودک را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
  • کودکان به وسیله یادگیری دوست یابی می‌توانند به درک بهتری از رفاقت‌ها دست یابند.

بررسی علل عدم مهارت دوست یابی در کودکان

حالا که با اهمیت بالا این مهارت آشنا شدید، خوب است کمی نیز به بررسی علل عدم مهارت دوست یابی در کودکان بپردازیم. ریشه یابی این مشکل اولین قدم برای درمان آن است. معمولاً کودکانی که از این مهارت برخوردار نیستند، چندین ویژگی منفی دارند که آن‌ها را در دوست یابی ناتوان کرده است. از مهم‌ترین علل عدم مهارت دوست یابی در کودکان می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • عدم برخورداری از مهارت‌های اجتماعی
  • پرخاشگری و بداخلاقی
  • حساسیت بالا و عدم کنترل احساسات
  • گوشه گیری و افسردگی
بیشتر بخوانید  علائم زخم بستر در سالمندان و راه‌ های درمان آن

نقش والدین در تقویت مهارت دوست یابی در کودکان

خانه به عنوان اولین کانون آموزشی هر فردی محسوب می‌شود. بنابراین طبیعی است که نقش والدین در تقویت مهارت دوست یابی در کودکان بسیار پررنگ باشد.

برای اینکه به عنوان یک پدر یا مادر بتوانید این مهارت را به فرزندان خود آموزش دهید، در مرحله اول لازم است که خودتان از این مهارت برخوردار باشید، و بتوانید به برقراری ارتباطی سالم و مفید با دیگران بپردازید.

فراموش نکنید کودک شما با نگاه به اخلاق و رفتارتان تصمیم می‌گیرد که چگونه رفتار کند. اگر نتوانید الگو خوبی برای او باشید، نمی‌توان انتظار داشت که او در آینده فردی موفق باشد.

اگر از مهارت کافی در زمینه دوست یابی برخوردار نیستید، توصیه می‌کنیم که حتما با روانشناسانی که در این زمینه فعالیت دارند، صحبت کنید و به تقویت این مهارت بپردازید.

مراحل آموزش مهارت دوست یابی به کودکان

دستیابی به مهارت دوست یابی تنها با آموزش امکان پذیر است. بنابراین لازم و ضروری است که از راه‌های آموزش مهارت دوست یابی به کودکان آگاه باشید، و با عمل به این روش‌ها، مهارت نام برده را در کودک خود ایجاد کنید.

  • برای اینکه بتوانید مهارت دوست یابی در کودکان را تقویت کنید، لازم است تا با او صمیمی باشید. به عبارت دیگر می‌توان گفت کودک شما در مرحله اول باید با شنا به برقراری ارتباط بپردازد.
  • سعی کنید با افرادی رفت و آمد کنید که دارای کودکانی هم سن و سال فرزند شما هستند. دعوت کودکان به منزل نیز می‌تواند ایده حالی برای تقویت این مهارت باشد.
  • برای تقویت مهارت دوست یابی در کودکان می‌توانید فرزندتان را در کلاس‌های بازی و مکان‌هایی که دیگر هم سن و سالانش شرکت می‌کنند، حاضر کنید.
بیشتر بخوانید  تمرین های مغزی برای پیشگیری از آلزایمر

نقش مربی در آموزش مهارت دوست یابی به کودکان

پس از خانواده محیط‌های آموزشی نیز نقش بسیاری در تقویت مهارت دوست یابی در کودکان ایفا می‌کنند. کودکان پس از گذشت سن پنج یا شش سالگی ساعت‌های زیادی از روز خود را در محیط‌هایی چون مهدکودک و دبستان سپری می‌کنند. یک آموزگار خوب باید بتواند به برقراری رابطه‌ای دوستانه میان دانش آموزان کلاس کمک کند. در شرکت پرستاری نیکوکاران سلامت افرادی بعنوان پرستار و مراقب کودک مشغول بکار هستند که می‌توانند فرزندتان را در مسیر موفقیت آموزش دهند و تربیت کنند.

دریافت مشاوره از روانشناس برای افزایش مهارت دوست یابی در کودکان

علم روانشناسی به کودکانی که نمی‌توانند ارتباط سالمی با هم سن و سالانه خود برقرار کنند، بسیار پرداخته است. بنابراین اگر فرزند شما پس از دریافت آموزش‌های لازم باز هم نمی‌تواند با هم سن و سالانش به برقراری ارتباط بپردازد، دریافت مشاوره از روانشناس برای افزایش مهارت دوست یابی در کودکان می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. در این مقاله از نیکوکاران سلامت سعی کردیم به بررسی مهارت دوست یابی در کودکان بپردازیم. قطعا این مهارت برای رشد شخصیت و موفقیت او در زندگی و روابط آینده بسیار موثر است. به همین دلیل توصیه می‌شود حتما از روش‌هایی بیان شده در این مقاله برای افزایش این مهارت استفاده شود. در صورت حاصل نشدن نتیجه پس از انجام اقدامات لازم برای آموزش این مهارت، می‌توانید از روانشناسان و یا پرستار کودک کمک بگیرید.

سوالات متداول
تقویت مهارت دوست یابی در کودکان چه مزایایی دارد؟
این مهارت می‌تواند به تقویت روابط اجتماعی، موفقیت شخصی، پیشرفت عاطفی و همچنین رشد شخصیتی کودک کمک کند‌.

بهترین روش تقویت مهارت دوست یابی در کودکان کدام است؟
برقراری ارتباط صحیح میان کودک و والدین، شرکت در کلاس‌های کودکانه و تقویت مهارت‌های اجتماعی سه مورد از بهترین روش‌های تقویت مهارت دوست یابی در کودکان است.

فهرست
تماس با ما