دوست یابی در پیری

مهارت دوست یابی در پیری و تنهایی

این روزها هرچقدر که روابط اجتماعی قوی‌تری داشته باشید و بیشتر به مردم نزدیک شوید، راحت‌تر می‌توانید احساسات منفی دوران سالمندی را از خود دور نگه داشته و در جهت ساختن آینده‌ای موفق‌تر؛ گام موثری بردارید! ما در این مقاله سعی داریم با ارائه چند راه‌ حل، نحوه دوست یابی در پیری را آموزش دهیم و بگوییم که چگونه با افراد جدید در زندگی کنار بیایید و ارتباطات سالم خود را گسترش دهید. وقتی وارد جامعه سالمندان می‌شوید، از فرصت‌های زیادی برای آشنایی با هم‌سن و سالان خود برخوردارید؛ پس از مهارت دوست‌یابی در پیری غافل نشوید، از آن‌ها استقبال کنید و اضطراب را کنار بگذارید؛ تا بتوانید دایره جدیدی از افراد را در زندگی خود تشکیل دهید. برای مطالعه پرستار سالمند روی لینک کلیک کنید.

آموزش مهارت‌های دوست یابی در پیری و سالمندی

اگر قصد دارید تا با آدم‌های جدیدی در زمان پیری خود آشنا شوید، باید در این قسمت، با ما همراه باشید؛ مهارت‌های‌ دوست یابی در پیری روش‌های گوناگونی دارد که عبارت‌اند از:

  • با روی باز با افراد ارتباط بگیرید
  • برای صرف غذا بصورت دور هم از همسایگان دعوت کنید.
  • عضو گروه‌های محله شوید
  • فعالیت‌های خود را افزایش دهید
  • میزبان خوب برای مهمان‌ها باشید
  • از حرفه خود استفاده کنید
  • از دیگران کمک بگیرید
  • ذهنیت درست داشته باشید
  • لیستی از دوستان بلقوه تهیه کنید
  • تجربیات جدید کسب کنید

با روی باز با افراد ارتباط بگیرید

اولین نکته برای دوست یابی در پیری، آن است که شما با روی باز با افراد صحبت کنید. به عنوان نمونه، اگر در منزل قدیمیتان ساکن هستید یا به خانه جدیدی رفته‌اید، سعی کنید تا در خانه را به روی همسایگان خود باز بگذارید. ساکنان و همسایگان شما، تمایل دارند که با سلام و احوال پرسی، با شما دوست شوند و به شما نزدیک‌تر باشند. اگر در خانه شما، به روی همسایگان باز باشد، این بدان معنی است شما نیز تمایل ارتباط گرفتن با آن‌ها را دارید. از همین رو، با ادامه این روند شما با دیگران آشنا خواهید شد و از تنهایی در خواهید آمد.

همسایگان را به صرف غذا دعوت کنید

دومین نکته مهم در رابطه با دوست یابی در پیری، این است که همسایگان را به صرف غذا دعوت کنید. بسیاری از روابط جدید به هنگام صرف غذا رخ می‌دهند. هم‌ غذا شدن با افراد‌ جدید دور یک میز بزرگ یا یک سفره طولانی، ممکن است که برای شما تهدید آمیز یا استرس‌آور باشد. حتما تلاش کنید که به این توصیه عمل کنید و علی رقم دعوت همسایه‌ها، از دعوت‌شدن توسط آن‌ها امتناع نورزید! قبل برگزاری دورهمی، از آمدن تمام دوستان مطلع شوید و با گشاده‌ رویی هرچه تمام‌تر سعی کنید که آنان را به جمع خودتان اضافه کنید. حتما قبل از صرف غذا، با اعضای جمع صحبت کنید، درباره مسائل جالب سخن بگویید و در جمع آنان بنشینید.

بیشتر بخوانید  پرستاری در منزل

عضو گروه‌های محله شوید

سومین نکته‌ای که شما باید برای‌ دوست‌ یابی در پیری رعایت کنید، این است که در جمع‌های محله حضور پیدا کنید. بسیاری از جوامع امروزی، گروه‌های مستقلی از هم‌ محله‌ای‌ها و همسایگان را تشکیل می‌دهند؛ اکثر همسالان دور هم جمع شده و فعالیت‌های فرهنگی و برخی فعالیت‌های گردشی و تفریحی را در برنامه خود جای می‌دهند. در این گروه‌ها، به علت معاشرت با یکدیگر، عموما از حال هم با خبر هستند و اغلب اوقات برای کمک به یکدیگر برنامه ریزی می‌کنند. بعضی از این گروه‌ها دورهمی‌های کوچکی دارند و به صرف نوشیدن چای و قهوه دور هم می‌نشینند و برای آینده خود و گروهشان تصمیم‌گیری می‌کنند. عضویت در این گروه‌های اجتماعی، روند ساده‌ای را دارد اما راه حل بسیار مناسبی برای بالا بردن روابط اجتماعی و دوستابی در دوره سالمندی است.

فعالیت‌های خود را افزایش دهید

چهارمین نکته مهم درباره دوست یابی در پیری، بالا بردن میزان فعالیت‌هاست. ورزش، یکی از بهترین راه‌های افزایش روحیه و اعتماد به نفس می‌باشد. اگر تصمیم به ورزش کردن، برای شما جدی‌ست حتما سعی کنید در باشگاه‌های محله عضو شوید. شاید به تنهایی ورزش کردن در منزل، احساس شادابی را به شما هدیه کند، اما زمانی که به باشگاه می‌روید، فرصت خوبی پیدا می‌کنید که روابط اجتماعی خود را بالا ببرید، دوست‌های جدیدی بیابید و همچنین، حرفه‌ای‌تر ورزش کنید. برای انجام صحیح حرکات ورزشی، بهتر است که زیر نظر مربی باشید.

همچین، برخی از پارک‌ها و بوستان‌های بزرگ شهر، همه روزه، مردم را کنار هم جمع می‌کنند و یک ورزش جذاب را ترتیب می‌دهند. ورزش‌های همگانی، به علت رایگان بودن و برقراری ارتباط اجتماعی، می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد.

میزبان خوب برای مهمان‌ها باشید

نکته مهم بعدی برای دوست یابی در پیری، این است که حتماً یک میزبان خوب باشید. ملاقات با کسانی که دوستشان دارید، یکی از شگفت‌ انگیزترین کارهایی است که می‌توانید، انجام دهید. برای دوستیابی در پیری، یک دورهمی کوچک ترتیب دهید، حتی لازم نیست که خودتان همه چیز را آماده کنید، می‌توانید از فروشگاه‌ها سفارش ثبت کنید تا کار برای شما راحت‌تر شود و هیچگاه خود را به سختی نی‌اندازید؛ اگر قبلا تمام کارهای مهمانی را، خودتان انجام می‌دادید، خودتان غذا می‌پختید و حالا چنین توانایی را ندارید، ناراحت نباشید؛ چراکه دیدن خود شما برای دوستانتان ارزشمندتر است.

بیشتر بخوانید  نکات استخدام پرستار سالمند

از حرفه خود استفاده کنید

فاکتور مهم دیگر در دوست یابی در پیری، این است که شما همچنان از تخصص خود کمک بگیرید. بیشتر ما، در دوران جوانی و نوجوانی در برخی کلاس‌های هنری و ورزشی شرکت کرده‌ایم؛ یا ممکن است آن را حرفه‌ای‌ دنبال کرده و دارای استعداد خاصی باشیم. شما می‌توانید این توانایی‌ها را به دیگران آموزش دهید. با مدیریت سرای محله خود صحبت کنید و آمادگی آموزش را به آنان اعلام کنید. همچنین می‌توانید برخی روزها را در کلاس به دیگران هنر و مهارت‌های دیگر را آموزش دهید، کلاس‌های هنری، و گالری‌های نقاشی راه بی‌اندازید یا حتی رهبری یک گروه کوچک را به عهده بگیرید. این کار، باعث می‌شود که ارتباطات اجتماعی شما، چندیدن برابر شود و هر روز افراد جدیدی را ملاقات کنید؛ از حس اینکه چیزی را به کسی آموزش می‌دهید، لذت ببرید و همواره احساس مفید بودن داشته باشید. در آخر می‌توانید با برپایی چنین کلاس‌هایی، یک درآمد کوچک نیز داشته باشید و احساس بهتری را تجربه کنید.

اما اگر نمی‌توانید به هر دلیلی، این فعالیت را خارج از منزل انجام دهید، می‌توانید این آموزش را در منزل، با داشتن تعداد کمی از شاگردان شروع کنید. اغلب زنان کهن‌سال، می‌توانند مربی آشپزی و خیاطی یا حتی نقاشی بسیار خوبی برای همسالان خود یا جوان‌ترها باشند. آقایان مسن نیز می‌توانند با آموزش مهارت‌های ورزشی و حتی هنرهایی مانند خوشنویسی، احساس مستقل بودن و مفید بودن را تجربه کنند.

از دیگران کمک بگیرید

استفاده از مهارت دوست یابی در پیری ممکن است کمی سخت باشد. اگر ایجاد دوست جدید و پیشنهاد دوستی به کسی، برای شما دشوار است، می‌توانید از دیگران کمک بگیرید. فرزندان شما و همچنین اعضای خانواده، می‌توانند به شما برای دوست یابی کمک کنند. اگر احساس انزوا و تنهایی می‌کنید و این حس شما را اذیت می‌کند، حتما آن را با روانشناس خود مطرح کنید و برای مبارزه با آن بجنگید.

ذهنیت درست داشته باشید

نکته مهم دیگر، درباره دوست یابی در پیری، داشتن دهنیت سالم و درست است. زمانی که بخواهیم در بزرگسالی، دوست پیدا کنیم، باید ذهنیت خود را درست کنیم. نباید تصور کرد که پیدا کردن دوست در این سن، کار غیر ممکنی است؛ چراکه افکار شما به مرور زمان، تبدیل به واقعیت خواهند شد. در عوض، باید نکات صحیح و درست را رعایت کنید تا یک دوستی پایدار را داشته باشید.

بیشتر بخوانید  استخدام پرستار ساعتی چگونه است؟

لیستی از دوستان بلقوه تهیه کنید

تهیه لیست از دوستان بلقوه، نکته مهم دیگری در روش‌های دوست یابی در پیری می‌باشد. هر فرد، در زندگی خود، یک یا دو نفر را دارد که دوست دارد با آن‌ها بیشتر آشنا باشد. پس از همین رو، باید یک لیست از این افراد تهیه کنید. به یاد داشته باشید که دوست پیدا کردن، نیاز به تلاش فراوان دارد. پس وقتی لیست خود را تهیه کردید، از آن‌ها دعوت کنید تا یک فنجان قهوه را مهمان شما باشند.

تجربیات جدید کسب کنید

کسب کردن تجربیات جدید، می‌تواند به نوعی به مهارت دوست یابی در پیری، کمک کننده باشد. زمانی که به عنوان یک بزرگسال، بن دنبال دوست پیدا کردن هستید، اهمیت دارد که افق دید خود را گسترش دهید و چیزهای جدید با امتحان کنید. چه می‌دانید، شاید از این ماجراجویی‌های نو، خوشتان آمد. علاوه بر این، امکان پیدا کردن دوست، برای شما در مکان‌های جدید و جالب، بیشتر خواهد بود. در یک کلاس هنری ثبت نام کنید. شما تنها کسی نیستید که برای بیرون آمدن از منطقه امن خود تلاش می‌کند و همین امر می‌تواند یک نقطه مشترک برای شروع دوستی شما، با افراد دیگر باشد.

همانطور که در متن بالا گفته شد، مهارت دوست یابی در پیری، مهارتی‌ است که شما خواه ناخواه به آن نیاز پیدا خواهید کرد. چراکه بالا نگهداشتن روحیه در زمان کهنسالی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که باید به آن توجه داشت. نکنه قابل توجه این است که شما باید همواره سعی‌ کنید که دور‌ خود را با افرادی پر کنید که روحیه شبیه به شما داشته باشند تا هم شما از کنار آن‌ها بودن لذت ببرید، و هم آن‌ها بتوانند احساس خوبی به وقت گذرانی‌ با شما داشته باشند. همچنین شما می‌توانید از سایت nikookaransalamat.com استفاده کنید تا مهارت‌های ارتباطی خود در پیری را ارتقاء دهید. از خدمات شرکت پرستاری نیکوکاران سلامت می‌توان به اعزام پرستار سالمند، پرستار کودک ، پرستار برای بیماران و… اشاره کرد. از طریق شماره تلفن‌های مندرج در وب‌سایت با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.

سوالات متداول
مهم‌ترین نکته برای دوست یابی در پیری چیست؟
مهم‌ترین نکته آن است که شما بتوانید دوستانی را بیابید که اخلاقیات شبیه به شما داشته باشند.
چرا باید در پیری، داستان جدیدی یافت؟
شما باید هرچه می‌توانید از تنها ماندن‌ خودداری کنید؛ چراکه بالا نگهداشتن روحیه در زمان پیری مهم‌ترین نکته می‌باشد.

فهرست
تماس با ما