ترک سیگار در سالمندان

راه های ترک سیگار در سالمندان

مصرف سیگار برای هر کسی از جمله سالمندان مضر خواهد بود که در این مقاله شما را با راه‌ های ترک سیگار در سالمندان آشنا خواهیم کرد. شرکت خدمات پرستاری نیکوکاران سلامت با تجربه مراقبت از سالمندان، تلاش بر کمک رسانی به شما عزیزان خدماتی مانند پرستار سالمند، مراقب سالمند، همیار سالمند و نگهداری از سالمند در منزل به شما عزیزان ارائه می‌دهد.

مضرات سیگار بر سلامت سالمند

سیگار کشیدن عملی است که پس از گذر زمان ممکن است باعث ایجاد بیماری‌های قلبی، عروقی، کبد، ریه و غیره شود و یا کیفیت زندگی فرد را تحت‌تاثیر دهد. سالمندان جزء گروه‌های حساسی هستند که باید از کشیدن سیگار اجتناب کنند و این مسئله به حدی مهم است که جدی نگرفتن آن جان سالمند را به خطر می‌اندازد. سالمندانی که سابقه مصرف سیگار داشته‌اند و یا در حال حاضر هم سیگار می‌کشند دو برابر بقیه در معرض بیماری‌ها و مرگ در اثر حمله‌ی قلبی قرار دارند.
مضرات سیگار بر سلامت سالمند به حدی است که شاید در نگاه اول فرد هیچ مشکلی نداشته باشد اما پس از مصرف طولانی دچار بیماری و مشکلات خاص گردد.
دود سیگار در درازمدت برای سالمندان سبب فلج‌شدن سلول‌های مژک‌دار جدار تنفسی و ایجاد عفونت‌های ریوی در آنان خواهد شد. همچنین سلامت روان سالمندان بسیار تحت تاثیر استعمال سیگار قرار می‌گیرد و افسردگی و اضطراب در این افراد با مصرف سیگار بیش از دیگران خواهد بود.

با کشیدن سیگار چه بیماری هایی در دوره سالمندی به سراغ ما می آید؟

امروزه مصرف سیگار بین جوانان بسیار رواج پیدا کرده است و امکان دارد خیلی از شما از تاثیر مخربی که این ماده بر مغز و روح افراد می‌گذارد، آگاه نباشید.
نیکوتین، ماده بکار گرفته شده در ترکیبات سیگار بسیار اعتیادآور و مخرب است و مصرف آن موجب مرگ‌ و میر تدریجی میان افراد خواهد شد.
در این قسمت شما را با برخی از بیماری‌هایی که با مصرف سیگار به تدریج در دوران سالمندی گرفتار آن خواهید شد آشنا می‌کنیم، این موارد عبارتند از:
  • بیماری‌های قلبی_عروقی
  • سکته‌ی قلبی و مغزی
  • انسداد ریه‌ها
  • شکستگی و پوکی استخوان‌ها
  • دیابت نوع دو
  • ناتوانی و بستری شدن
  • کیفیت پایین سبک زندگی
  • زوال عقل
  • و غیره
مواردی که به آن اشاره شد بخشی از مشکلات و بیماری‌های سختی است که برای هر فردی که سیگار می‌کشد و قصد ترک آن را ندارد حتما در دوره‌ی سالمندی پیش خواهد آمد. خوب است بدانید سیگار کشیدن یک فاکتور قابل تغییر در سبک زندگی شما خواهد بود و از هر جایی که شروع به ترک آن کنید، سلامت آینده و سالمندی خود را تضمین کرده‌اید و از بروز بیماری‌هایی که سبب ضعف جسمانی، روحی و روانی در پیری خواهد شد جلوگیری می‌کنید‌؛ بنابراین حتی اگر در دوران سالمندی خود به‌سر می‌برید بهتر است از همین حالا مصرف سیگار را قطع کنید تا از بروز بیماری‌های متعدد جلوگیری به عمل آید.

فواید ترک سیگار در سالمندان

بیش‌تر افراد سالمند اعتقاد دارند که نمی‌توانند از کشیدن سیگار دست بکشند و برای همیشه آن را ترک نمایند؛ اما واقعیت این است که ترک سیگار در هر مرحله‌ای از زندگی سبب جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های ناگوار خواهد شد. کمک گرفتن از مجموعه نیکوکاران سلامت که در زمینه مراقبت و نگهداری از سالمندان و پرستاری کودک فعالیت می‌کنند می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای پرستار سالمند در دوران ترک سیگار باشند و به منظوری تا زمان کامل خوب شدن‌شان پرستار آن‌ها باشند.
از آن‌جایی که ترک سیگار در سالمندان ممکن است کمی سخت و زمان‌بر باشد و آن‌ها را کلافه و عصبی کند، خوب است از کسانی کمک بگیرید که در مراقبت از سالمندان تبحر و تجربه دارند و ما به شما آشنایی با شرکت پرستاری نیکوکاران سلامت را پیشنهاد می‌کنیم.
سالمندان با ترک سیگار دچار نشاط و سرزندگی خواهند شد، به‌طوری که سستی و بی‌حالی در آنان کاملاً رفع می‌گردد و احساس خوبی به ادامه زندگی پیدا می‌کنند.
از دیگر فواید ترک سیگار در سالمندان قطع سرفه‌های مکرر و تنگی نفس در آنان خواهد بود که از عوامل اصلی این مشکلات، دود خطرناک سیگار معرفی می‌گردد.
همچنین اگر سالمندی دارای بیماری زمینه‌ای باشد، با ترک سیگار می‌تواند تا حد زیادی از تسریع بیماری خود جلوگیری کند و مانع آسیب‌های بیشتر به خود شود‌.
هنگامی که سالمندان سیگار را ترک کنند، اثرات آن در روز اول مشخص خواهد شد و مشاهده می‌کنند که فشار خون آن‌ها پایین آمده و میزان گردش خون بالا رفته و اکسیژن‌رسانی به خوبی و به‌طور منظم صورت می‌پذیرد.
همچنین یکی دیگر از مزایای ترک سیگار در سالمندان که در همان هفته اول قابل مشاهده است این خواهد بود که طعم خوراکی‌ها را به خوبی تشخیص داده و حس بویایی و چشایی آن‌ها کیفیت بهتری پیدا می‌کند.
جالب است بدانید افراد سالمندی که بیشتر از یکسال شده که سیگار را ترک کردند کمتر به بیماری‌های ریوی و سرطان مبتلا خواهند شد و همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های مثانه، حنجزه و لوذالمعده در این افراد کاهش پیدا می‌کند.
همچنین دست کشیدن از مصرف سیگار در سالمندان که بسیار برای ما عزیز هستند موجب خواهد شد که از مرگ زود هنگام آنان جلوگیری شود و این افراد زندگی بهتر و بیشتری را تجربه نمایند.

روش های ترک سیگار در سالمندان

ترک سیگار روش‌های زیادی دارد اما سالمندان از گروهی هستند که باید در این مرحله بسیار به آنان رسیدگی شده و مراقبت ویژه‌ای دریافت کنند، اگر خودتان قادر به انجام این مراقبت‌ها از سالمندتان نیستید از خدمات پرستاری نیکوکاران سلامت بهره ببرید. در ادامه با برخی از روش‌های دست کشیدن از سیگار توسط سالمندان آشنا خواهید شد، این روش‌ها عبارتند از:
  • ابتدا با یک پزشک مشورت کنید تا در صورت نیاز برای شما دارو تجویز نماید.
  • برنامه‌های ترک سیگار تلفن همراه را دانلود نمایید.
  • به این فکر کنید که با پولی که برای سیگار خرج می‌کنید چه کارهای هیجان‌انگیز دیگری می‌توانید انجام دهید.
  • پیاده‌روی را جدی بگیرید و از آن لذت ببرید.
  • به مشاوره‌های فردی و گروهی ترک سیگار بپیوندید.
  • وقتتان را با دوستانتان بگذرانید و خود را سرگرم کنید.
  • با انجام موارد بالا شما می توانید به خوبی از پس دوران ترک سیگار بر بیایید و زندگی تازه، سالم و ایده‌آلی شروع نمایید.
بیشتر بخوانید  پرستار سالمند در غرب تهران

وظایف پرستار در ترک سیگار سالمند

برای یک سالمند بسیار اهمیت دارد که هنگام ترک سیگار چه کسی کنارش باشد و از او مراقبت نماید، این عمل سبب دلگرمی و تسریع روند ترک در این افراد خواهد شد. داشتن یک پرستار حرفه‌ای در منزل که هم از سالمند مراقبت نماید و هم به او کمک کند که سیگار را هر چه سریع‌تر ترک نماید از ملزومات خواهد بود. همان‌طور که به آن اشاره کردیم نیکوکاران سلامت مجموعه‌ای است که می‌تواند یک پرستار ماهر در اختیارتان قرار دهد تا از سالمند شما حین ترک سیگار مراقبت نماید. از جمله نکاتی که جهت ترک سیگار در سالمندان باید رعایت شوند، عبارتند از:
  • سعی کنید سالمند شما هنگام ترک سیگار کنار افراد سیگاری قرار نگیرد که وسوسه نشود.
  • هنگامی که سالمند شما قصد ترک سیگار کرد سیگار او را دور ریخته و اگر عادت دارد جای مشخصی سیگار بکشد دیگر او را به آن مکان نبرید‌.
  • سعی کنید راه‌هایی پیدا کنید که حواس او پرت شود و او را به یاد سیگار کشیدن نیندازید، برای مثال به او آدامس تعارف کنید، چراکه آدامس جویدن، آرامش ذهن و تمرکز فرد را افزایش می‌دهد.
  • زمانی که ترک سیگار خیلی به او فشار آورد، او را به دیدن دوستانش ببرید تا با هم صحبت کنند‌ و سرگرم شوند.
  • او را تشویق به پیاد‌ه‌‌روی کنید و از فواید ترک سیگار با او صحبت کنید.
موارد بالا در صورتی انجام می‌پذیرد که خود فرد نیز بخواهد واقعا سیگار را ترک کند و این عمل را جدی بگیرد، بنابراین پیش از همه‌ی این موارد لازم است با فرد سالمند حسابی صحبت کرده و او متقاعد کنید که مصرف سیگار برای سلامتی او و اطرافیانش مضر خواهد بود.
فهرست
تماس با ما